Tule jo, ihana syksy!

Niin se vain on, että en ole koskaan 26 ikävuoteni aikana odottanut mitään niin paljon, kuin tulevaa syksyä. Kun helmikuussa 2019 vanhentuneeseen raskaustestiin ilmestyi kaksi viivaa, ajattelin tulevaa syksyä. Kun kirjoitin työsopimuksen huhtikuussa 2019, ajattelin syksyllä alkavaa äitiyslomaa. Kun nyt kesä vetelee viimeisiään, annan sen vedellä. Koskaan, en koskaan, ole odottanut syksyä näin paljon.

Tuleva kuukausi tulee olemaan työntäyteinen. Viimeinen työpäiväni on 11.9.2019 ja syyskuu on nimensä mukaisesti, ensimmäinen syyskuukausi. Ainakin minulle. Ensin ajattelin, että haluan lähteä heti äitiysloman alkuun äkkilähdöllä lämpimään. Mutta kun tajusin, että lentoyhtiöt eivät ota minua viikosta 36 eteenpäin siipiensä alle, lakkasin haaveilemasta. Nyt aion nauttia kesän viimeisistä säteistä, koska kesää ei ole paljoa jäljellä. Sillä minulle kesä ei ole tuulista +18 lämpötilaa, valitettavasti. Minulle kesä on todellista paahdetta iholla ja hikipisaroita kaulalla.

Hikipisaroita en kokenut tänä kesänä, kuin muutaman kerran. Nuo kolme kertaa ovat tuoreessa muistissa, sillä lämpötilat tippuivat parisen viikkoa sitten. Ja kyllä harmitti. Mutta sitten tajusin, että mitä turhaan harmitella, olemme lähempänä syksyä. Vuodenaikaa, joka on kevään lisäksi, niin mielettömän kaunis. Paljon kauniimpi, kuin kolme kesää yhteensä! Syksy on niin upea vuodenaika, sateineen kaikkineen. Syksyllä saa sitä paitsi sataa, kumisaappaat kuuluvat syksyyn.

Kuvat: Syksy 2018 // Roihuvuoren Kirsikkapuisto

Kun syksyn väriloisto saapuu, valo vähenee ja lämpötilat tippuvat, olemme askeleen lähempänä synnytystä. Olemme joka päivä hieman lähempänä laskettua aikaani, hieman lähempänä vauvan tuloa. Tähän asti aika on mennyt niin nopeasti. Jos seuraavat kaksi kuukautta ovat yhtä ripeitä, olemme jo pitkällä syksyssä. Nyt on viimeinen elokuu ja syyskuu ilman vauvaa. Lokakuussa hän saapuu, jos laskettuun on luottaminen. Ja laskettu aika on keskellä kuukautta.

Tänä vuonna loppusyksy tulee sisältämään vauvan vaatteiden silitystä, kodin puunaamista, blogin kirjoittelua, vlogien kuvaamista ja raskaudesta nauttimista. Pyrin viimeistelemään kaikki sovitut yhteistyöt, niin blogissa, kuin muissa somekanavissa, viimeistään 3 viikkoa ennen laskettua aikaa. Kaikki muu ennen synnytystä tapahtuva tulee siten olemaan extempore tyylistä päivittelyä. Haluan antaa kaiken aikani itselleni ja hemmotella koiraani.

Sellaisia syksysuunnitelmia siis tänne! Millaisia fiiliksiä teillä on syksyn saapumisesta?