TEE SE ITSE – TÄYTEKAKKUPOHJA

Miksi, oi miksi täytekakku nousee yhä yli muiden juhlakakkujen? En rehellisesti piittaa niistä laisinkaan ja skippaan ne poikkeuksetta aina jälkiruokapöydästä. Täytekakut ovat vaan niin tylsiä ja väkisin väännettyjä.

Kakkupohja kaupasta ostettu, sen väliin tungettu hieman muussattua banaania ja kostukkeena halpaa vadelmahilloa. Päälle pirkan vaahdotettua kermavaahtoa, jonka maku mieleenpainuu lähinnä kokkareisesta vaniljasokerista.

Päätin antaa tälle kuningattarelle vielä yhden mahdollisuuden, sillä se oli mummoni toive syntymäpäiväkakuksi. Paistoin uudella innolla kakkupohjaa, jonka reseptiä muunsin kinuskikissan reseptistä.

“Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku!” loru teki taikojaan, joten tätä täytekakkua en voinut jättää yksin minun syötäväkseni. Seuraamalla seuraava ohjenuoraa tulet syömään pehmeää kakkupohjaa, maukasta persikka – vadelmatäytettä ja kaunista kermakoristelua.

Eiköhän laiteta esiliina lanteille ja lähdetä veivaamaan!

Pohja
5 huoletonta huoneenlämpöistä munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voitele vuoka á 24-26cm ja korppujauhota. Voit käyttää kaikkea rouhevaa korppujauhojen tilalla, itse laitoin puurohiutaleita. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Varaa kaksi samankokoista lasia. Riko viisi munaa toiseen lasiin ja mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria.

cake-02314.jpg

cake-02319.jpg
Luovuus keittiössä rajoittuu pyykkikoneen päälle

Kaada sokeri kulhoon ja hyödynnä samaa lasia laittamalla siihen yhtä paljon vehnäjauhoja, kuin viereisessä lasissa on munia. Jauhojen suhde on: 50-75% vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Mukaan 2tl leivinjauhetta ja lopuksi sekoitetaan.

Kaada munnot toiseen kulhoon ja veivaa sokerin kanssa vaahdoksi. Vaahto on täydellinen, kun sen perään jää jarruraidat. Siivilöi jauhosekoitus munavahtoon rauhallisin liikkein, älä veivaa, hytky, sätki tai sekoita. Nostele ja kääntele nätisti, tämä onnistuu parhaiten nuolijan kanssa.

Lopuksi kaada koko komeus kakkuvuokaan tasaisesti. Jos taikinan pinta paistuu epätasaisesti, tulee kakustakin epätasainen kuin pisan torni. Laita kakkupohja kuumaan uuniin alatasolle, jossa se tarvitsee n. 40 minuuttia valmistuakseen.

Yritä välttää uunin oven availua, sillä se saattaa lässäyttää koko pohjan kerta heitolla. Kakkupohja on valmis, kun se on kullanruskea ja hammastikkuun ei jää taikinaa sitä tökkiessä. Kumoa valmis pohja pian ja anna sen jäähtyä kunnolla.

cake-02321.jpg
Kakkupohja jäähtymässä juuri ennen sen leikkaamista 3 osaan

Suosittelen tekemään pohjan valmiiksi edellisenä päivänä tarjoilusta. Näin sen pystyy parhaiten leikkaamaan kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä ja täyttämään haluamillaan täytteillä. Kun täytteet muhivat kakkupohjassa kiinni yön yli jääkaapissa, maistaa eron samana päivänä tehtyyn kakkuun välittömästi.

Ehdottomasti paras vinkki täytekakkupohjan teossa on tehdä ja täyttää pohja hyvissä ajoin. Kermakoristelut ja tuoreet mansikat voi puolestaan heittää päälle juuri ennen kakun tarjoilua. Täytteeksi sopii oikeastaan mitä vain makeaa. Kerroksia voi olla erilaisia, tällä kertaa köyhän naisen jääkapistani löytyi:

– Purkkipersikkaa, josta hyödynsin lisäksi mehut kakun kostuttamisessa

– Halpaa vadelmahilloa, jonka joukkoon laitoin tuoreita mansikoita

– Vaniljarahkaa, jota sekoitin kermavaahtoon ja laitoin kakun päälle samalla kun koristelin sitä

cake-02339.jpg
Täytteineen päivineen, avot!

Kuten sanottua, täytteiden kanssa saa olla luova. Se perinteinen muussattu bansku toimii kyllä kuin junan vessa, mutta vaihtelu virkisti ainakin meidän kakkupöytää. Niin! ja muistakaa koota kakku halutulle astialle heti kättelyssä, sillä sen siirtäminen nätisti jälkikäteen on käytännössä mahdottomuus.

Mun hyvä ystävä totesi tänään sivulauseessa, että mun reseptit ovat olleet hitusen liian haastavia perinteiselle kotikokille. Lupaan, että tämän kakkupohjan taittaa huonompikin leipuri.

Jos siis uskallat kokeilla, kommentoi ja kerro miten onnistuit!

<3: Piña

11 Comments

  1. Pingback: vardenafil canada
  2. Pingback: cheap vardenafil
  3. Pingback: levitra for sale
  4. Pingback: cialis 10mg
  5. Pingback: top rated ed pills
  6. Pingback: new ed pills
  7. Pingback: sildenafil