Tavaraa paremmat lahjaideat

baby-21
Voi vauvakuumetta..

Tänä vuonna, tarkalleen ottaen tiistaina 11.12.18 laitoin perheelleni hätäviestin: “Pyritäänkö yhdessä joululahjattomaan jouluun? Ostetaan yhteiseksi joulupöydän antimet, mutta muuten jätetään paketit ostamatta?” Olimme jutelleet äitini kanssa edellisenä päivänä joululahjoista, mutta niiden ajatteleminenkin nostatti olemattomat selkäkarvani pystyyn. Ah, en halua kaupoille! Lahjoja on tosin ihana paketoida, ajattelin. Olisikohan tässä jotain turvallista keskitietä? Voisinko paketoida aineettomia lahjoja kauniisiin kääröihin? 

Tämän kaiken lahjahössötyksen keskellä tajusin, miten hienoa on elämä. Siis elämä siinä mielessä, että on elossa ja terveenä. Että, joku päivä sitä saattaakin olla ohi – se elämä. Tai, niinhän se joku päivä tuleekin meillä kuolevaisilla olemaan. Se päivä ei ollut tänään, ajattelen. Olen erittäin, erittäin, erittäin kiitollinen siitä, että olen tänään elossa. Se on suurin lahja, mitä jouluna tai ikinä milloinkaan voi saada. Olla elossa ja terve. Sen kun muistaa kaikki muu rinnalla tuntuu pienelle, turhalle, materialistiselle ja mitättömälle. Jopa jouluruoka, joulupöytä, suklaa ja viini tuntuu pienelle. Koska mitä niistä on hyötyä, jos ei ole elossa? 

Päätin paketoida tänä jouluna joulupukin rekiin kasan kirjoittamiani runoja ja kirjeitä. Content warning my loves: Kirjoitin jokaiselle rakkaalleni kirjeen, jossa luettelin heidän parhaimpia ominaisuuksiaan ja kerroin miksi rakastan juuri heitä. Kirjeiden kirjoittaminen oli itselleni ihana joulun pyhiin rauhoittuminen ja hento meditaatiohetki. Vaikka rakastan antaa konkreettisia lahjoja muille, en kuitenkaan tänä vuonna nähnyt siihen syytä. Kliseisesti, elossa oleminen on meidän suurin lahjamme. Toivon, että jokainen stressipytty siellä ottaisi muutaman askeleen taaksepäin ja pyrkisi lahjattomaan jouluun. Lue lisää siitä, miten voit välttää joulustressin täältä.

Mainittakoon vielä, että mielestäni lasten kuuluu saada pikkupaketit. Joulu on lapsille tärkeä juhla, jollei koko vuoden kohokohta. Toisessa perheessä se voi olla vuoden ainoa hetki, kun perheessä ei kinastella tai olla humalassa. Voipa se silti siihenkin mennä ja kaikki siunaukset niille perheille, jotka pelkäävät valmiiksi pitkiä pyhäpäiviä. Toivon myös rauhaa, rakkautta ja turvaa kodittomille, vähävaraisille ja kaikille yksinäisille. Ei unohdeta mikä elämässä on oikeasti tärkeintä näin joulun aikaan. Kaikki me tiedetään, ettei se ole täydellinen joulupöytä tai kauniit joulupaketit.

Täältä pääset lukemaan mun viimevuoden aineettomat lahjavinkit. Nämä eivät vanhene koskaan ja haluaisinkin lisätä vinkkilistalle vielä seuraavat;

  • Kuivata omat kukkasi ja anna ne kauniissa itse koristellussa astiassa toiselle.
  • Anna itsellesi tarpeeton ja jopa käytetty lahja eteenpäin. Ei väliä onko se yhteistyön kautta saatu tuote tai esim. toisen antama tarpeeton lahja. Laita hyvä kiertämään!
  • Eikö koirasi pitänyt uudesta lelusta tai makupalastaan? Ehkä naapurin dogi tykkäisi?
  • Teetkö joulusiivousta ja meinaat heittää turhat tavarat menemään? Voisiko materiaaleja hyödyntää pakkauksissa, siivouksessa tai jotain antaa lahjaksi?

Tänä vuonna on oikeasti ensimmäinen lahjaton jouluni. Viime vuosi oli harjoittelua tähän verrattuna. Hyvää pakettivapaata joulua minulle ja rauhallista joulun odotusta kaikille teille!

<3: Pinja