Raskausajan päiväkirja – Raskausviikot 24-28

Raskausajan päiväkirja on saaga, jossa jaan teille raakaversiona kirjoituksia mun päiväkirjamerkinnöistä raskauden varrelta. Jos haluat aloittaa lukemisen ensimmäisestä merkinnästä, löydät sen postauksen alalaidasta. Ensimmäinen päiväkirjamerkintä on ajalta, jolloin en tiennyt olevani raskaana.

30.6.19 – Raskausviikko 24

Huomaamattani, olen pitänyt yli kahden kuukauden tauon raskausajan päiväkirjan kirjoittamisesta. Nyt jälkikäteen harmittaa tuo tauko, mutta toisaalta nyt pystyn uudella energialla keskittymään fiilisten kirjoittamiseen. Tällä hetkellä raskaus on edennyt raskausviikolle 25 (24+4) ja nyt mahaa ei pysty enää piilottelemaan. Sain raskausviikolle 22 asti masun vielä aamuisin näyttämään todella pieneltä, mutta nyt se on edessä 24/7. Eikä tämä siis haittaa ollenkaan, mutta pientä totuttelua se kyllä vaatii!

4.7.19 – Raskausviikko 25

Pelko siitä, onko vauvalla kaikki hyvin, kun se ei ole liikkunut kahteen päivään/en ole tuntenut liikkeitä ollenkaan. Ehdin jo googlettaa, milloin on normaalia tuntea tai olla tuntematta liikkeitä. Eilen alkoi raskausviikko 26 (25+0) ja tähän mennessä liikkeet ovat koko ajan voimistuneet ja lisääntyneet. Sanoisin, että tämä sikiön liikkumattomuus on raskausviikkojen 14-25 välissä ollut vaikeinta henkisesti. Pää koppa rupeaa nopeasti rakentamaan tarinoita kuolleesta vauvasta ja keskenmenosta.

Ymmärrän huoleni olevan turha, sillä vauvan/istukan asento voi vaikuttaa liikkeiden tuntemattomuuteen. Kuvittelen itselleni mahakipuja, vaikka vatsani ei ole normaalista poikkeava. Pelkään, että kipu pahenee. Sanoisin ehdottomasti, että tämä on pelottavaa aikaa odotella, että tuntisi potkut.

5.7.19 – Raskausviikko 25

Yhä 0 potkua. Aamulla tunsin jotain kuplintaa, mutta se muistutti lähinnä mahan sisäistä hikkaa. Hikkaa ei lasketa potkuksi tai elon merkiksi. Aamu alkoi aamupalan jälkeen todella ahdistavissa merkeissä. Kuvittelen potkuja, kun kuulokkeissa soi “Is anybody out there?”

Myöhemmin samana iltana..

Makasin sängyllä kello 1:30, kun vauva potkaisi yhteensä 7 kertaa. Olin samaan aikaa googlettamassa, onko normaalia, jos potkut vähenevät raskausviikolla 25. Tuntui ihanan helpottavalta tuntea nuo potkut, vaikka ei niitä sen koommin ole taas kuulunut. Olemme tällä hetkellä Serbiassa, joten ihanaa, että ei tarvitse lähteä etsimään paikallista sairaalaa. Oma vakuutukseni ei olisi kattanut ultraääntä, eikä se ole mitään ilmaista puuhaa.

*Kahvit saatu Kaffa Roastery // postaus ei ole toteutettu yhteistyössä

11.7.19 – Raskausviikko 26

Painonnousu: 4kg

Kuumia aaltoja! Kuuma koko ajan. Ja pissahätä. Ostimme pinnasängyn käytettynä, Little footprint merkkisen. Maksoimme siitä 70€ ja mukaan tuli sängyn lisäksi reunapehmusteet, peitto, tyyny, futon patja ja kasa lakanoita. Huomenna käyn hakemassa meille hoitopöydän, joten sitten sekin on hoidettu. Ensimmäiset isot ostokset, check!

21.7.19 – Raskausviikko 27

Olin raskausjoogassa! Ihana kokemus, jossa harjoiteltiin kahta erilaista hengitystekniikkaa synnytystä silmällä pitäen. Itse treeni tuntui hyvältä, ei liian raskaalta. Ranteet olivat kyllä kipeänä, kun en ole hetkeen joogannut. Kirjoitin aiheesta blogiin postauksen “Raskausajan jooga- ja fysioterapia workshop”. (Alekoodi raskausjoogaan voimassa 30.8.19 asti)

24.7.19 – Raskausviikko 28+0

Painonnousu: 4,5kg

Neuvolassa todettiin, että mun hemoglobiini on noussut 119, kun viimeksi se oli 99. Ei vieläkään huikea luku, joka tarkoittaa sitä, että rautalisän käyttö saa jatkua. Tuo rauta tekee sen, että se kovettaa kaiken ulos tulevan mustaksi ja saan tosissaan tehdä töitä vessassa. Sanoisin, että nyt raskausviikon 28 jälkeen on ilmestynyt koko raskauden selkeimmät oireet. Olen kirjoittanut niitä ylös ja kirjoitan oireista oman postauksen.

Lue myös: