Raskausajan päiväkirja – Raskausviikot 10-14

24.3.19 – Raskausviikko 10

Reilun kuukauden kirjoitustauko fiiliksistä. Tähän ei oo sen suurempaa syytä, kuin se, että mun olossa ei oo tapahtunut isompia muutoksia. Välillä on tullut pahempia oksennusoloja, mutta kertaakaan en ole oksentanut. Kaikkiin pahaolokohtauksiin on auttanut ruoka, joten olen syönyt 6-7 kertaa päivässä. Aamuisin en meinaa päästä Panchon kanssa ulos ilman aamupalaa.

Kahvi ei ole maistunut, kuin ehkä 13-14 välissä. Väsymys helpotti 8-9 viikoilla ja nyt pärjään jo pääosin ilman päiväunia. Paras unirtymi on silti nukkumaan kello 11 ja herätys kello 8. Unirytmissä pysyminen on ollut helppoa, sillä olen itse saanut päättää, milloin teen töitä. Olen tehnyt 3-4vuoroa viikossa extrafirman kautta. Hain kesäksi uutta työpaikkaa, jossa tulisin työskentelemään mammaloman alkuun asti.

Olin Marokossa 9-16.3 ja tuo reissu sujui raskaanakin ihan nätisti. Koin hankalaksi syödä pelkkää kasvisruokaa, sillä se ei maistunut hyvältä. Söin juustoa jonkun verran. En tiennyt, että Marokossa alkoholia myydään ainoastaan hotellien yhteydessä. Sain myös tietää jälkikäteen, että raskaana ei saisi surffata. Onneksi en siis lähtenyt aalloille tällä kertaa. Loman jälkeen kävin läpi listan harrastuksista, joita ei suositella raskaana.

17.4.19 – Raskausviikko 13

Mun viimeinen aika TE-toimistossa. Kerroin ylpeänä, että olen saanut uuden työpaikan. Saan työttömyysrahaa vielä toukokuun loppuun, sillä mun työt alkavat virallisesti 15.5.19. Lue täältä uudesta työpaikastani.

Saimme uuden asunnon ja muutamme vanhaan Herttoniemeen. Kirjoitin blogiin tekstin uudesta kodistamme. Toivomme, että mahdumme tänne kolmistaan ainakin seuraavan vuoden. Asunto on todella kaunis ja ihanalla sijainnilla. Vihdoin asunnottomuus ja työttömyysjakso tulee päätökseensä. Olen todella onnellinen.

24.4.19 – Raskausviikko 14

Mun vasemmasta nännistä tuli sellaista vaaleaa valkovuodon näköistä tahnaa. Sitä kutsutaan ensimaidoksi, kolostrumiksi ja se kuuluu tähän vaiheeseen raskautta. Mun rinnat ovat kasvaneet silmissä ja olen ostanut kuukausittain uudet liivit. Yhdetkään bikinit eivät mahdu enää rinnoista. Muuten tissit eivät ole kipeät, eikä oikeastaan mihinkään satu. Olo on täysin normaali.

Mun iho on selkeästi rasvaisempi ja näppyjä on tullut otsaan. Lisäksi isompia näppyjä on leuassa, mutta ne ei mua pahemmin häiritse. En jaksa välittää muutamasta näppylästä, kun tiedän, että tilanne voisi olla todella paljon huonompi.

Lue myös: