Parasta just nyt (olla lomalla)

Tänään jätin taakseni sumuisen, sateisen ja hyisevän Helsingin. Lomakohde oli yllättävän helppo valita ja valitsimmekin varmasti sen talvikauden suosituimman matkakohteen, eli Kanariansaaret. Tarkemmin ottaen lentokone laskeutui tänään Las Palmas de Gran Canarialle. Saaren pääkaupunki on Las Palmas, jonne mekin suuntaamme viikonloppuna. Nyt vietämme kuitenkin aikaa luonnon helmassa vuorilla, Teror nimisessä kylässä. En ehtinyt nappaamaan edes sukkia pois jalasta, kun juoksin jo majatalomme puutarhaan kuvaamaan kattia.

Seuraaville päiville on suunnitelmissa ajella vapautuneesti vuokra-autolla. Haluaisin ainakin käydä valokuvaamassa Maspalomaksen dyyneillä ja pulahtaa saaren eteläosassa naku-uinnille. Aamut pyhitän ulkojoogalle ja illat hyvälle viinille. Välissä ajattelin syödä tapaksia, paellaa ja andalusialaista tomaattikeittoa, eli Gazpachoa. Varasin mukaan hyvät kirjat, joiden tarinoihin aion uppotua uima-altaalla. Lisäksi latasin ensimmäisen äänikirjani, Jeren, jonka tahdissa kuuden tunnin lento välähti silmänräpäyksessä.

Parasta just nyt on se, että pääsin kaamosta karkuun Suomesta. Mulla puhkesi paha ihottuma kasvoihin, joten viikon aurinkoterapia on ehdottomasti parasta, mitä voin iholleni juuri nyt tarjota. Marraskuu on tiedettävästi se vuoden synkin kuukausi, jonka vuoksi juuri nyt on sairaalloisen nautinollista reissata. Viikon tai kahden loma tekee terää ennen joulun vilinöitä ja antaa puhtia aina pitkälle uuden vuoden yli. Tosin, tällä kertaa en ehtinyt edes ahdistua kylmästä, sillä lämpötilat tippuivat miinukselle vasta toissapäivänä. Täydellinen ajoitus reissulle!

Julkaisen perjantaina pidemmän tekstin kaikista Airbnb -asunnoista, joissa olen yöpynyt. Sellaisia helmi asuntoja on luvassa, että itse buukkaisin ne jo ennakkoon tuleville lomille. Muuten en tiedä ehdinkö lomalta kirjoittamaan, mutta ilmoittelen jos niin käy! Aion nimittäin pitää hyvinkin somevapaata lomaa ja nauttia täysin rinnoin. Jos sun mieleen pulpahtaa kysymyksiä saaren aktiviteeteista, auton vuokrauksesta tai parhaimmista nuderannoista -kaikkea saa kysyä! Teen varmasti pidempää postausta sitten kotisohvalta.

Oletko sinä käynyt Kanariansaarilla ja mitä nähtävyyksiä voit suositella? Hakusessa olisi joogasalit, kasvisraflat, private rannat ja parhaimmat vaellusreitit. <3: Pinja