Ostin lentoliput luovuuslomalle

suomi-agadir

Pakko myöntää, että tämä(kin) loma tulee olemaan vararahastolla kustannettu. Rahaa ei toistaiseksi tule mistään, mutta laskin pärjääväni nipin napin helmikuun yli. Lähden nimittäin ensi kuussa hakemaan inspiraatiota Marokosta. Kyllä! Luit oikein, meitsi lähtee luovuuslomalle Marokkoon. Lähdemme tyttökaverin kanssa moikkaamaan ystäväämme Agadiriin, joka sijaitsee lounaisessa Marokossa, Atlantin valtameren rannikolla. Tarkoitus olisi myös käydä joko Essaouirassa tai Marrakeshissa. Molemmista olen kuullut paljon hyvää.

Bussit menevät kätevästi ainakin Marrakeshista Agadiriin, mutta muuten en tiedä kuinka luotettava paikallinen verkosto on. Onko teillä kokemuksia? Meillä on viikko aikaa reissata ja relata, joten ehdimmekö käydä nämä kaikki kolme kaupunkia? Pärjääkö Marokossa ranskan kielellä ja mitä paikkoja kannattaa välttää? Lentoaikamme on 5h 30min ja pulitimme suorista lennoista 185€. Mielestäni ei lainkaan paha hinta luovuudelle. Pakkaan mukaan muistikortteja, latureita ja molemmat kamerani. Tämä reissu on valokuvia varten!

Mitä muuten kuuluu helmikuulle, näyttää tämä lyhyt kuukausi suhteellisen tyhjälle. Olen pitänyt itseni kiireisenä ja unelmoinut paljon. Kotitoimiston näppäimistö on käynyt kuumana, mutta vielä en voi paljastaa suurimpia salaisuuksiani. Tuntuu siltä, että tämä kevät on jotenkin kauhean tapahtumarikas. Kaikki jännittää kivasti vatsanpohjassa ja uusi aikakausi tuntuu avautuneen. Olen menossa tapaamiseen uusyrityskeskukselle ja tuunannut CV:täni myyntikuntoon, sekä aloittanut portfolion tekemisen.

Suurin kysymysmerkki on kaikki. Siis oikeasti, huh, jotenkin kauheasti muutoksia elämässä. Samalla kuitenkaan mikään ei muutu. Kaikki on ihan tavallista arkea. Mietin aivan liikaa ja toisaalta mietin aivan liian vähän. Olen toimelias, mutta myös saamaton. Ajatuksia on enemmän, kuin tekoja, mutta tekojakin on ihan tarpeeksi. En osaa sanoa, olenko innoissani vai kauhuissani tulevasta kuukaudesta.

Miten pärjään rahallisesti? Oliko luovuusloma nyt aivan tarpeellinen, näiden muiden menojen ohella?  Saanko olla innoissani, vaikka olisin voinut valita paremminkin? Tarviiko nyt tuntea huonoa omatuntoa vai sijoitinko juuri onnellisuuteeni? Mitä onnellisuus edes on? Onko se arkea, työtä, kotia, lapsia, perhettä? Vai vapautta olla, mennä ja tulla? Vai näiden kombo?

Pinja Mitrovitch (2)Piña y coco -blogi somessa FACEBOOK / INSTAGRAM