Olisitpa tyttö

Hauras toive, jonka lähetin universumille, jo kauan ennen kuin kuulin sinusta. Ajatus, josta olen pitänyt kiinni pikkutytöstä saakka. Kaksi tyttöä. Yhä saa toivoa, vaikka tyttö- tai poikasiittiö on jo tiensä läpi selvittänyt ja tyytyväisenä mahassani 19 viikon ikäinen. Kuka sanoikaan, että toivoo ainoastaan lapsensa olevan terve? Varmasti jokainen odottava vanhempi toivoo näin. Ei toive lapsen sukupuolesta määritä sitä, kasvaako lapsi kohdussa normaalisti ja syntyykö lapsi terveenä.

Oikeasti, jos paneudun hetkeksi tuohon terveys sanaan, ärsyttää sen hokeminen muutamankin seikan takia. Ensinnäkin, sairas lapsi ei ole huonompi lapsi, ja toiseksi, monet eivät myöskään ole terveitä syntyessään. Ihmiset eivät uskalla toivoa, koska pelkäävät, että unelma ei toteudu. Kyllä sukupuolta saa toivoa, eikä sen ääneen lausuminen saisi olla tabu. Se on asia erikseen se, mitä odottava äiti kokee synnyttäessään lapsen, jonka sukupuoli ei vastaa alkuperäisiä toiveita. Onneksi suurimmassa osassa raskauksia, sukupuoli selviää rakenneultran yhteydessä ja mahdolliseen shokkiin ehtii varautua.

Jos tällä kertaa masussani kasvaa poika, ehkä meitä suodaan tytöllä toisella tapaa. Tyttökuume on täysin sallittu, vaikka maailmassa olisi kuinka paljon lapsettomia ihmisiä. Mielestäni tähänkin vertaaminen on täysin turhaa, sillä selkeästi en itse kärsi lapsettomuudesta ja minun ei tarvitse puolustella toivomustani. Lähetän kaikille lapsettomuudesta kärsiville voimia ja toivon sydämeni pohjasta, että heillekin suodaan lapsia. Annetaan kaikkien toivoa haluamaansa, se on ihan ok.

Vaikka toive lapsen sukupuolesta, ei käytännössä nojaa mihinkään muuhun, kuin stereotypioihin, se on silti sallittua. Olen aikaisemminkin puhunut teille siitä, että itse en koe vielä rakkautta syntymätöntä lasta kohtaan. En ole masentunut asiasta, vaan menen päivä kerrallaan. Samalla tavalla ajattelen lapsen sukupuolesta. Kun se selviää pian rakenneultrassa, katson sitten omaa reaktiotani. Nämä ovat vain ajatuksia ja täysin sallittuja sellaisia. Odotatko sinä lasta ja onko sinulla toiveita sukupuolen suhteen?

Piña y coco -blogi somessa

 FACEBOOK / INSTAGRAM / YOUTUBE

6 Comments

 1. Moi! Olisi mielenkiintoista kuulla, että jännittääkö sinua lapsen tuomat muutokset elämään. Mm. liittyen vapauteen ja matkusteluun yms. 🙂 Kiitos blogista, upeita kuvia!

  1. Moi Anna!
   Aika hauska, että just satuit kysymään, kun luonnostelin parhaillaan tekstiä aiheen tiimoilta. 🙂

   Mua ehdottomasti jännittää se, miten saan matkailun ja lapsen yhdistettyä. Ollaan suunniteltu ensimmäistä lomaa ensi keväälle, jolloin lapsi olisi neljä kuukautta vanha. Jos lapsi on terve, saadaan varmasti loma toteutettua. Tästä eteenpäin en sitten tiedä, mihin ja miten päästään liikkumaan. Meillä on onneksi tosi vahva tukiverkosto, joten saadaan lapsi esim. isälle hoitoon ja sitä kautta itse kahdestaan lomalle. Halutaan kuitenkin ottaa muksu mukaan mahdollisimman paljon, sillä meillä ei itse ollut mahdollisuutta matkustaa lapsena.

   Ollaan aika rentoja molemmat, joten uskotaan, että saadaan kaikki muutokset rennolla suhtautumisella toimimaan. Oman mausteen tuo myös meidän koira, joka sekin jää hoitoon reissujen ajaksi. Lupaan kirjoitella aiheesta ja lapsen synnyttyä, nämä kaikki ajatukset toki konkretisoituu.

 2. Kaikkeahan voi haluta, toivoa, unelmoida – ihan mitä vaan – mutta kaikkea ei kande lörpötellä nettiin. Varsinkin kun yrität siten perustella ittellesi ajatustesi/milipiteitesi hyväksyttävyyttä.

 3. Oikee rimanalitus tää blogi. Ootko ajatellu, että internet on olemassa tai ainakin sen sisältö ties kuinka kauan eteenpäin ? Etpä oo tainnut. Sitten viidentoista vuoden päästä poikasi lukee tän blogin…ja lukee, että sukupuolen varmistuminen voi olla shokki, kun odotit tyttöä. Oikee itsekeskeistä sontaa. Ja noi kuvat – ei jösses, vielä hirveempää sontaa.

  1. Moi eistna!
   Olen ajatellut ja kaikenlaiset tunteet ovat sallittuja. Tämän opetan myös lapselle, olihan tyttö tai poika. Nämä kuvat ovat upeat, ihana kumpuni näkyy näissä. Kiitos kun noteerasit, tosin hieman ilkeäsävytteisesti. ❤️ yst.Pinja