Mehevä pesto-pinaattilasagne

Tämä pesto-pinaattilasagne höystettynä soijabolognesella ja kesäkurpitsalla on niin hyvää, että mun on aivan pakko jakaa teille ohje. Ostin ainekset täsmällisesti vain valkokastiketta varten, eli muut raaka-aineet on täysin vapaalla kädellä heitetty. Yritän parhaani mukaan kirjoittaa teille suuntaa antavat määrät, mutta muistakaa käyttää maalaisjärkeä. Tässä reseptissä ei säästellä juustoa, kasviksia tai tulisuutta!

Pesto-pinaattilasagnen valmistusaika on kokkailuineen n. 1h 15min ja ostin yhden normi lasagnelevypaketin ja yhden pinaatti lasagnelevypaketin reseptiä varten. Valkokastikkeen suurustamista varten tarvitset jauhoja ja voita, joten kurkkaa jääkaappiin ja varmista niiden olemassaolo. Ohjeesta riittää 6 henkilölle ja ainekset maksavat noin 25-30€.

NOPEA PINAATTI -PESTOKASTIKE (Ohje saatu Alisalta)

2 punttia basilikaa

Tuoretta pinaattia maun mukaan

2 valkosipulinkynttä

Kourallinen cashewpähkinöitä

Kourallinen saksanpähkinöitä

1dl/ Vapaalla kädellä öljyä

2tl suolaa

mustapippuria

(TULINEN) SOIJABOLOGNESE

Tummaa soijarouhetta 3dl (+ 3dl vettä turvotukseen)

2 isoa sipulia

1 iso purkki tomaattisosetta

2tl Tunisialaista harissa tahnaa/mitä vain tulista tahnaa

VALKO(JUUSTO)KASTIKE

1L maitoa

2rkl/40g voita

300g mustaleima/muu voimakkaampi juusto (huom. kastikkeeseen tulee 200g juustoa ja loput 100g voit raastaa lasagnen päälle)

1dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

1-2tl viherpippua

ps. muista ostaa näiden lisäksi 1 iso kesäkurpitsa ja halutessasi 3-4 tomaattia kerrosten väliin.

READY TO RUMBLE

  1. Mixaa kaikki peston ainekset tehosekoittimessa/sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla. Pestoon tulee monissa ohjeissa parmesanjuustoa, mutta itse päädyin pestokastikkeen kohdalla vegaaniseen versioon.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsasta soikeita ja ohuita siivuja. Valmista soijabolognese kastike. Silpo sipuli, paista pannulla. Laita sivuun ja turvota kuiva soijarouhe vedessä. Rouhetta tulee aina fifty fifty veden kanssa, itse laitoin 3dl rouhetta ja valmista soijabolognesea tuli täydellinen määrä.
  3. Heitä turvonneen soijasörsselin sekaan paistetut sipulit ja mausta. Itse dikkasin aivan älyttömästi tuosta harissamausteen tuomasta lisäpotkusta! Bolognesekastikkeen voi maustaa myös esim. sriracha chilikastikkeella tai sambal oelekilla.
  4. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot hyvin sekoittaen. Lisää maito nauhana ja voimakkaasti vatkaten, jottei jauhot kerkeä paakkuuntumaan. Itse lisään maidon aina kahdessa osassa, en tiedä miksi. Lisää viimeiseksi kuumaan valkokastikkeeseen juustot, itse käytin tässä 200g mustaleimaa. Mustaleima on huippu juusto, sillä se on tarpeeksi yty ja sopii tulisempien mausteiden kanssa. Mausta juustokastike suolalla ja viherpippurilla.
  5. Voitele vuoka voilla. Asettele mahdollisimman pitkään vuokaan vuorotellen molempia lasagnelevyjä ja täytteitä. Tässä esimerkki: pohjalle soijabolognese, sitten lasagnelevyjä, joiden päällä pestokastiketta ja kesäkurpitsaa, siihen juustokastiketta ja sitten taas lasagnelevyä. Laita viimeiseen kerrokseen pelkästään soijabolognesea, pestokastiketta ja juustokastiketta.
  6. Paista aluksi 200 asteessa noin 10minuuttia ja tiputa sitten 180 asteeseen vielä 20-25min ajaksi. Lasagne on uunissa yhteensä 35-40minuuttia. Muista antaa lasagnen vetäytyä vielä 15 minuuttia uunista oton jäljeen. Lasagne on tiedettävästi parempaa seuraavana päivänä, joten tämä ohje toimii loistavasti meal preppauksessa.

Kerro jos testasit reseptiä ja anna kuulua, miten onnistuit. Jos te kovasti tykkäätte näistä resepteistä, otan ne takaisin blogiini heti isommat kokkaustilat saatuani. Kaikki reseptit löydätte blogista “suosittelen” välilehden alta. Ihanaa alkanutta viikkoa!

Lue myös: Vegaaninen nyhtöherne salaatti

Pinja Mitrovitch (2)Piña y coco -blogi somessa FACEBOOK / INSTAGRAM

4 Comments

  1. Pingback: viagra tablets
  2. Pingback: cheap viagra

JÄTÄ KOMMENTTI