Kriisityöntekijöiden tapaaminen

Kirjoitin teille alkuviikosta siitä, että olemme menossa paritapaamiseen. Tänään oli se päivä, kun astuimme sisään Helsinki Mission ovista. Meidät otettiin vastaan todella lämpimästi, vaikka molempia jännitti hieman. Nappasimme kahvit kainaloon ja pian meitä tultiinkin hakemaan aulasta. Tapaamisessa oli mukana kaksi ammattiauttajaa. Mielestäni oli mahtavaa, että he molemmat olivat mukana viemässä meidän asioita eteenpäin! Ja koko homma on meille maksutonta.

Ihan alkuun haluankin kiittää kaikkia ammattiauttajia. He tekevät todella tärkeää työtä, jotta meillä olisi parempi olla. On aivan järkyttävän etuoikeutettua päästä puhumaan parisuhteen ongelmista. Molemmat ammattiauttajat, eli kriisityöntekijät, toimivat osittain samalla työkentällä ja täydentävät toistensa työnkuvaa. Sen vuoksi oli aivan tajuttoman hienoa, että saimme kaksi ammattilaista avuksemme. Tapaaminen kesti 1,5h, joka oli mielestäni tarpeeksi pitkä, mutta ei liian lyhyt. 

Meillä oli selvillä kaksi pääteemaa, joista halusimme tapaamisessa keskustella. Näihin “pääteemoihin” ei kuitenkaan hypätty siltä seisomalta, vaan etenimme hitaasti harppoen. Tykkäsin kuitenkin siitä, miten suorasanaisesti ja selkeästi kävimme asioita läpi. Saimme molemmat jutella paljon ja meiltä kysyttiin täydentäviä kysymyksiä. Välillä homma lähti vähän lapasesta, mutta vastailimme molemmat erittäin rehellisesti. Olen hyvin ylpeä Kaurista, joka sanavalmiisti perusteli vastauksiaan.

Tuntui, että olin itse hieman kohmeessa. Aiheet olivat arkoja, mutta toisaalta ihan tavallisia. Ei yksikään ongelma ollut ylitsepääsemätön, mutta ensikertaa veimme niitä yhdessä eteenpäin. Oli sangen hullua tuijottaa piirrettyä vuosijanaa, johon elämämme kohokohtia merkattiin sitä mukaan, kuin puhuimme. Sinne ilmestyi vaikka mitä ja ammattilaiset nostivat asioita esille, joita emme itse omasta puheestamme olisi osanneet poimia.

Tunsimme myötätuntoa, ymmärrystä ja puhdasta hyväksyntää. Meillä molemmilla jäi tapaamisesta hyvä fiilis ja lähdettiin tapaamisen jälkeen aamupalalle. Kelat lähtivät pyörimään molemmilla päässä ja saatiin hyviä keskusteluita aikaiseksi. Tuntui, että kommunikointi otti ison harppauksen eteenpäin. Että olisi tavallaan uudelleen tutustunut toiseen ja hänen mielipiteisiinsä. Vaikka sama ihminen pian neljä vuotta on siinä ollutkin.

Seuraava tapaaminen on samaan aikaan viikon päästä. Pyrin viemään ajatuksia käytäntöön ja odotan toki samaa kumppaniltani. Se, että ollaan tässä pisteessä keskustelemassa, on vain ja ainoastaan hyvä asia. Joo, me oltais voitu saada nämä himassakin selvitettyä. Mutta ei, ei me saatu. Ja onko noloa tai häpeällistä hakea apua? No ei todellakaan ole. Sen vuoksi sanonkin just sulle, että ota luuri käteen ja varaa aikaa, jos haluat asioiden tapahtuvan nyt, eikä neljän vuoden päästä.

hm.jpg
Helsinki Mission yhteystiedot

Muita auttavia tahoja:

Akuuteissa kriisitilanteissa kannattaa olla aina yhteydessä oman alueen kriisipäivystykseen tai psykiatrian päivystykseen.

Helsingissä:

Kaikki info otettu Helsinki Mission nettisivuilta.

Pinja Mitrovitch (2)Piña y coco -blogi somessa FACEBOOK / INSTAGRAM

contact@pinaycoco.fi