Kesäsuunnitelmia

Kesä. Et ole koskaan tuntunut näin hyvältä iholla. Tuntuu, että en ole nähnyt aurinkoa vuosikausiin. Lämpösi ihollani tuntuu, kuin orgasmilta. Sellaiselta, jota olen pidättänyt ja pidättänyt minuutteja. Annan sen tulla täydellä voimalla viimeisellä hengenvedolla. Mikään kesä koskaan ei ole tuntunut näin upealta. Oloni on upea. Olen kauneimmillani, kuin koskaan. Kroppani kasvattaa pientä ihmisen alkua ja minä ihmettelen menemään Helsingin katuja.

Vietän päivät ottaen aurinkoa. Juoden aamukahvia uudella parvekkeella. Ystävien kanssa lounaalla ja koiran kanssa metsäpolulla. Luen kirjoja, kirjoitan blogia, kuvaan kavereita ja nautin raskaudesta. Jos tällaista on olla raskaana, ehkä elämän tehtäväni on luoda tähän maailmaan lapsia? Jokainen äitikirja painottaa raskauden toisen kolmanneksen olevan hehkuaikaa. Itse olen tähän asti hehkunut menemään harva se päivä. Myös alkuraskaudessa, jolloin tunsin väsymystä ja inhoa. Hehkuin onnea.

Meidän oli tarkoitus matkustaa 15.pvä Prahaan, mutta reissu peruuntui viime tipassa. Sen sijaan, että olisin jäänyt surkuttelemaan loman menetystä, koin sen antavan tilaa nauttia kesästä kotona. Haluan painaa kaasua ja ajaa ihaniin kesäkaupunkeihin ympäri Suomea. Pääsen vielä lentämään raskausviikolla 25 Serbiaan sukulaistemme luo. Kaikki ovat varoittelleet, että kasvavan masun kanssa tuosta tulee tuskallista. Itse menen reissuun ilman toiveita, vaikka saa kyllä nähdä pystynkö kävelemään paahtavassa kuumuudessa.

Tälle kesälle en ole asettanut pakollisia tavoitteita. Teen kaiken omaa kroppaa kuunnellen, joka voi tarkoittaa kaikkea maan ja taivaan välillä. Toivon, että pääsisin Serbian lisäksi matkustamaan johonkin muualle Eurooppaan. Espanja olisi ehdoton ykkönen! Tänä kesä parasta on, että olen jo kesäkunnossa. Masu pömpöllä edessä, ei tarvitse miettiä, miltä näyttää pikkubikineissä. Tälläkin hetkellä makoilen Hietsun rannalla ja nautin +24 kuumuudesta. Kaivoin hiekkaan kuopan, johon asetin mahani ja makoilen ensimmäistä kertaa kuukausiin masulla.

Olen löytänyt ravintola-alan työstäni paljon positiivisia puolia. Ensinnäkin, aloitan työt klo 18, joka tarkoittaa, että saan nauttia kesästä valoisaan aikaan. Päivässä tuntuu olevan paljon enemmän tunteja, kuin painaa iltaisin duunia. Saan töissä ravintolatasoisen ruoan jok’ikinen päivä ja maksan siitä vain 5,50€. Kulutan suhteellisen vähän rahaa, sillä en tuhlaa rahojani toisiin ravintoloihin, leffoihin tai take away ruokiin. Saan työstäni palkan lisäksi verotonta tippiä, joka vaihtelee 5-40€/ilta.

Jatkan siis teemalla, aivan ihana kesä, elämä ja odotusaika!