GET-A-WAY, HELLO TALLINN

Extempore miniloma on aina paikallaan. Pienen säädön jälkeen sain työt sumplittua, koiran hoitoon ja matkaseuran mukaan. Suuntana oli tietysti kestosuosikki Tallinna (ja eritoten ravintola V, josta en ole koskaan saanut pöytää varattua- nyt sain, jee!)

Oon aivan fiiliksissä meidän hotellista, jonka kanssa kieltämättä vedettiin hieman överiksi. Viisi tähteä idyllisessä vanhassakaupungissa kutsuivat luokseen. Tämä hippityttö joutui siis kieltäytymään hostellin kerrossängystä, mutta pahaksi en laita. Hotellin nimi on Hotel Telegraaf ja pulitettiin huoneesta 160€/yö. Tässä vähän kuvasaldoa luksuksen keskeltä:

estonia-4

Mitäs pidätte? Tykkään eritoten spa – sectionista, king size sängystä ja näköalasta! Isot propsit myös aivan upealle henkilökunnalle, joka oli ehdottomasti viiden tähden luokkaa. Milloin ovelle koputettiin ja tarjottiin tuoretta vettä, laukut kannettiin huoneisiin tai yksinkertaisesti hymyiltiin. Jatkossa hotellin valitseminen Tallinnan reissulle on itsestäänselvyys!

Matkalla hotellille törmäsimme erittäin randomisti kaveriini Maijaan. Siinä hän levitteli tyytyväisenä aurinkorasvaa olkapäilleen. Istuimme seuraan juomaan oluen jos toisen ja humalluin hetkessä. Näin voi käydä kun paahtavassa helteessä nauttii olutta. Sain onneksi tilanteen hallintaan kun pääsin hotellin uima-altaaseen pulahtamaan ja otin powernapit.

Laskuhumalasta selvittyä maalasin pikameikit nassuuni. Puin päälleni jo pieneksi käyneen valkoisen mekkoni, joka nyt muistutti lähinnä makkarankuorta. Näytin kuitenkin siideri silmissäni hottikselta ja lähdin mekko päälläni kävelemään kohti illan kohokohtaa.

Kuten sanottua, sain meille pöydän varattua vegaanisesta ravintola V:stä. Voisin jopa paljastaa, että todellinen syy minilomalle on tämä kyseinen rafla. Ruoka täällä on vain puhtaasti taivaallista, eikä ihme, että varaus täytyy tehdä viikkoja ennen. Jopa silloin voi jäädä vaille pöytää tässä 25 paikkaisessa ravintolassa.

Onneksi tällä kertaa saimme V:n kauniimman pöydän (ja tarjoilijan) itsellemme. Alkuun napostelimme snack platterin á 9.80€. Alkuruokalautanen sisälsi mojovan kasan oliiveja, valkosipulia, feikki juustoa, majoneesia, tempeä ja kasviksia. Täys kuus kautta kuus tälle alkuruoalle, joka ehdottomasti täytyy jakaa kaverin kanssa.

Ruokailu jatkui muutaman väärinymmäryksen saattelemana pääruoalla. Tacot á 9.80€ ja currykastike riiseineen á 7.50€. Kylkeen Chablista ja cappucinoa. Jälkiruoaksi cookies and cream kakkua sekä jäätelöä. Laskun loppusummana 68 eugenia, ei paha laisinkaan!

Yön pikkutunneilla kävimme kuuntelemassa livebändiä ja polttelemassa vesipiippua. Se on muuten best täällä meren toisella puolen! Mun vakkari aloittelupaikka Tallinnassa on Katusekohvik, joka sijaitsee ihan vanhankaupungin ytimessä, Baltic Hotel Vana Virun kattoterassilla.

estonia-2

tallinn-2

Toinen päivä jatkui vanhankaupungin kujilla ja näköalatasanteilla kaupunkia ihastellen. Inspiroituneena minilomasta tilasimme taxify auton kuljettamaan meidät “aamupalalle”. Olin googlannut summan mutikassa “best breakfast spot in Tallinn” ja sitä kautta löytyi Grenka.

Missasimme siellä aamupalan (tarjoillaan klo 8-12), mutta nautimme makoisat lohipastat á 6€. Pastan voimalla jaksoi shoppailla muutamat putiikit läpi. Grenkalle iso hatunnosto (palvelu poissulkien) mielettömän hyvästä ja halvasta ruoasta. Harvemmin poistun Tallinnan ytimestä syömään, mutta nyt se kannatti. Suosittelen paikkaa ja tosiaan ensi kerralla käyn testaamassa sen suositun aamupalan.

Tästä minilomasta jäi käteen tyhjä lompakko, humaltunut pääkoppa ja pyöristynyt alavatsa. Voisin silti sanoa olevani aika onnellinen juuri nyt, kun Tommi Läntinen vetää par’aikaa lavalla “Dia dolorosa”.

Käännetäänkö laivan nokka takaisin kohti Tallinnaa? <3 Piña