Alkuvuoden matkapostaukset & reissusuunnitelmat vuodelle 2019

Blogin matkailuaiheiset postaukset, ovat jääneet tämän kevään aikana, hieman alle kymmeneen kappaleeseen. Matkapostaukset vaativat huomattavasti enemmän aikaa, tiedonhakua ja keskittymistä, kuin perinteiset postaukset. Matkailu itsessään, vaatii sekin rahaa. Matkustaminen on suuri intohimoni ja haluan jatkossakin jakaa kanssanne kaikki parhaimmat #pinaycocotravels -vinkit. Alla listaus kaikista alkuvuoden 2019 teksteistä.

Matkailuaiheiset postaukset 

  1. Kauneimmat kaupungit & ja kylät | Gran Canaria
  2. Ostin lentoliput luovuuslomalle
  3. Kannanotto ilmastoasioihin | Lentopäästöt
  4. Käsimatkatavaroilla matkustamisen ABC
  5. Matkabudjetti Marokkoon
  6. Tamraght, Marokko
  7. Marrakech, Marokko
  8. Pikakuulumiset 15h lentomatkalta
  9. Neljä päivää Roomassa

Tuntuu uskomattomalle, että elämme huhtikuun loppua. Toukokuu on nurkan takana ja eilen Helsingissä oli +18 astetta. Pian ei tarvitse matkustaa paremman brunan toivossa, kun meitä hemmotellaan Suomessakin. Olisi muutenkin ihana aloittaa reissaaminen Suomessa, ihan vaikka lähikaupungeista. Tämä upea maa on mulla täysin kokematta, tai muistot ovat pienen partiolaisen silmin nähty. Mistä voisin aloittaa kotimaanmatkailun?

Unelmoin siitä, että asuisin matkailuautossa, jonka olen itse rakentanut. Autosta löytyisi kaikki oleellinen ja eläisin hyvin minimalistisesti. Tuskin pärjäisin Suomessa, eli voisin asua, vaikka Australiassa tai kiertää autolla ympäri Väli-Amerikkaa. Kevyitä unelmia siis, niitä täytyy olla! Mistä sinä unelmoit, onko se kerran vuodessa loma vai pidempi pyrähdys ulkomailla?

Jotenkin kun katsoo tätä omaa matkustustyyliä, joka on hyvin budjettipainotteinen, kaipaisin siihen tasapainoa. Tällä hetkellä reissaan 4-6 lyhyempää lomaa vuodessa ja haluaisin keskittää ne muutamaan pidempään. Pidemmät lomat vaatisivat hieman enemmän suunnittelua ja viisaampaa rahankäyttöä, mutta säästäisivät luontoa ja nimenomaan hiilijalanjälkeä.

Reissusuunnitelmat vuodelle 2019

Tämä vuosi on poikkeuksellisen upea. Olen päässyt keväällä matkustamaan kolmeen maahan, jossa en ole koskaan aikaisemmin käynyt. Tutuiksi on tullut Tanska, Marokko ja Italia. Uusimpana ystävänä pääsen kesäkuussa käymään Tšekeissä, kun lähdemme Prahaan juhlimaan äitini 50 -v synttäreitä. Praha tulee olemaan seuraava matkakohteeni, joka häämöttää noin 1,5 kuukauden päässä. Lähdemme reissuun kolmen koplan voimin, minä, pikkusiskoni ja äitini. Ikimuistoinen reissu tulossa!

Seuraava suunniteltu reissu onkin hävyttömän lähellä edellistä. Lähdemme isolla porukalla Serbiaan moikkaamaan sukulaisiamme. Tämä on vuosittainen reissu, mutta viimeksi olimme poikkeuksellisesti matkassa isäni kanssa kahdestaan. Tämä reissu sijoittuu heinäkuun ensimmäiselle viikolle, jolloin lennämme Belgradiin. Tarkoitus olisi viettää viikko siellä ja vaarin haudalla käyden, Novi Sadissa. Odotan tätä matkaa aivan super paljon, sillä serkkuni, poikaystäväni ja pikkusiskoni paras ystävä, lähtevät myös mukaan.

Mitä loppuvuoteen mahtuu, se on vielä mysteeri. Haluaisin käydä ainakin Ruotsissa ja Virossa, eli ne perinteiset laivamatkat. Tallinna on yksinkertaisen mystinen kesällä ja sinne on pakko päästä! Ruotsissa olen aikuisiällä käynyt vain kerran ja silloinkin jäätävässä darrassa. En saanut kaupungista paljoa irti. Voi olla, että emme lähde pidemmille reissuille heinäkuun jälkeen ja suunnittelemme ensi keväälle pidempää lomaa. Pidän teidät ajan tasalla ja kirjoittelen varmasti blogiin matkajuttuja, aina kun mahdollista.

Lue myös: 

Pinja Mitrovitch (2)Piña y coco -blogi somessa INSTAGRAM#pinaycocotravels

contact@pinaycoco.fi