ÄKKILÄHTÖ

Viitaten uusimpaan tekstiini “velaksi matkustaminen on nykypäivää” – ei tuleva reissuni ole kuitenkaan luottokortilla sponssattu. Tulin Berliinistä muutama viikko takaperin ja rehellisesti ajattelin, että nyt saa matkustelu loppua hetkeksi. Kaipasin yksinoloa ja perusarkea. Pystyykö kukaan teistä samaistumaan siihen, että kesällä sitä ei samalla tavalla halua pysähtyä, kuin esim. talvipakkasilla?

Omaan väsymystilaan vaikutti varmasti se, että osallistuin aktiivisesti yllätyshäiden ja babyshowereiden suunnitteluun. Tähän päälle tietysti arkiaskareet, koiran hoito ja jooga. Välissä halusin nähdä ystäviä ja sovin jatkuvalla tahdilla kahvitteluja. Ehdin jo turhautumaan välissä ja kirjoittamaan aiheesta “Miten opetella sanomaan EI?”.

Eilen, sunnuntaina tunsin puhtaasti olevani taas oma itseni. En stressannut mistään, vaikka menneen illan punaviinit olivatkin päähän hieman humahtaneet ja pieni krapulanpoikainen kylässä. Ehdin palautua (huom! en suosittele alkoholia palautumismuotona, en nyt viittaa ainoastaan siihen) viimeisten viikkojen menoista varsin nopeasti.

Energiatasoni normalisoituivat, kun sain toteuttaa itselleni tärkeitä asioita. Näitä ovat olleet erityisesti valokuvaaminen ja kirjoittaminen. Olen kuvannut viikon sisällä neljä erilaista settiä, joista olen kaikista kovin ylpeä. Ehdin jo innostua sellaisesta ideasta, että minusta voisi tulla professional yoga photographer, haha. Kun ymmärtää asanoiden päälle on valokuvaajan ja yogin välissä aivan erityislaatuinen side.

Kuitenkin, itse äkkilähtö aiheeseen. Olimme bestikseni Marielan kanssa vahdanneet äkkilähtöjä koko viime viikon. Meistä molemmat ovat elämäntilanteessa, jossa voimme valita, milloin pidämme vapaata. Alunperin ystäväni olivat lähdössä kaksin lomalle, mutta kutsuin itse itseni mukaan. Näin siinä sitten eilen kävi, että ostimme lennot Bulgariaan (!! totally epic) 60€ eestaas.

On varmaan sanomattakin selvää, että tuolla hinnalla ei lähdöstä kieltäydytä. Lisäksi meidän airbnb kämppä maksoi about 8€/yö, eli viikon lennot ja majoitus maksaa per nuppi 100€. Matkabudjettini on alle 200€, mutta enköhän sillä pärjää vallan mainiosti. Lentomme Burgasiin lähtee tänään illan suusta ja huomenna olemmekin rannalla nauttimassa +28 asteesta.

Jatkamme tiistai yönä Sofiaan, jossa tapaamme meidän baby galin Rosin. Kolmen kompanjamme aikoo nauttia auringosta, sekä humaltua elämästä ja toisistamme. Molemmat mun matkakumppanit ovat originally from Bulgaria, joten varmasti pääsen kokemaan (ja maistamaan) niitä maan parhaimpia antimia.

Oletko sä koskaan käynyt Bulgarissa, jos niin mikä on sun lemppari kaupunki?

Lomatunnelmissa, Pinja