Ajatuksia tammikuusta: 70% kasvu blogin lukijamäärissä

Päätin viime vuoden lopulla, että joko kirjoitan blogia aktiivisesti tai hautaan koko blogin. Siirsin monta deadlinea tammikuulle ja panostin joulukuussa otsikoihin, väliotsikoihin ja hakusanoihin. Kasvua tuli nopeasti, eli pelkästään marras-joulukuun vaihteessa 30% edelliskuukausiin verrattuna. Kaikki sen vuoksi, että viljelin blogiin hakusanoja ja muutin hieman blogini ulkonäköä. Keskityin siihen mitä teen ja julkaisin myös ne “ei niin täydelliset postaukset”.

Alkuvuosi meni todella nopeasti ja virtaa riitti niin töissä, kuin blogimaailmassa. Kirjoitin blogiin 15 postausta kuukaudessa ja ne tavoittivat 8500 kävijää. Tiesin toki maalaisjärjellä, että tasainen postausvahti tuo lukijoita, mutta nyt näin sen hyvin konkreettisesti. Blogini kävijämäärät kasvoivat tammikuussa 70% verrattuna keskivertokuukauteen. Tämä on todella suuri ponnahdus ylöspäin ja tietynlainen “palkinto” kaikista työtunneista, joita olen oman alustani kasvattamiseen käyttänyt.

Voisin tässäkin verrata itseäni johonkin toiseen, kuten upeaan Nata White Trash Diseasiin, jonka blogi kasvoi tuotteliaaksi kuukausissa. Nata on muutenkin helvetin boss äss muija, jota muuten todellakin kannattaa seurata kaikissa kanavissa. Itse en tiennyt, mihin hommaan melkein kaksi vuotta sitten ryhdyin ja taival on ollut tasainen. Kun nyt katson taaksepäin, melkein hävettää osa kirjoittamistani teksteistä. Enää en kuitenkaan haikaile menneeseen, vaan olen tehnyt uudet suunnitelmat tulevalle.

Mä oon aivan helvetin ylpeä itsestäni ja näistä lukijamääristä. Kiitos kaikki te, jotka anonyyminä luette ja harvemmin kirjoitatte kommentteja. Mietin usein teidän kasvoja ja ajattelen, että ketähän siellä ruudun takana jymyilee. Kuinka moni teistä on vanha tuttu tai täysin tuntematon minulle? Tämä homma on lähtenyt levittäytymään kavereiden jakamien tekstien ja kuvien kautta. Käytännössä siis korvasta korvaan puheella. Kiitos kun jaatte, kommentoitte ja ootte messissä!

Tajusin, että tää takki on way too hiihtoasumainen mun päälle // kuvista kiitos @emmiohraniemi

Tammikuun huikea 70% kasvu lukijamäärissä

Numeroiden varjopuoli on se, että minä en hyväksy huonompia kuukausia. Tai siis, haluaisin hyväksyä ja pyrin siihen, mutta se on prosessi. Olen erittäin numerokeskeinen ja tottunut myyntityössä peilaamaan onnistumistani numeroiden kautta. Mitä enemmän myin, sitä enemmän kilahti palkkapäivänä tilille. Suunnitelmallisuus ja tavoitteellisuus vievät blogia eteenpäin. Miten siis parantaa, kehittyä ja kasvaa?

En tiedä. En ole tehnyt suunnitelmia tuleville kuukausille tai vuodelle. Tottakai pyrin Pina y coco -blogin lukijakunnan vakiinnuttamiseen ja kasvattamiseen. Haluan tarjota lukuelämyksiä, matkoja syvemmälle elämääni. Haluan korostaa minulle tärkeitä arvoja, kuten ekologisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Toisaalta matkustaminen on isossa osassa blogiani ja sotii omalta osaltaan ekologisuuden kanssa. Miten saisin nämä kaksi asiaa yhdistettyä?

Kukaan ei ole koskaan kysynyt minulta esim. suhtautumisestani lentopäästöihin. Olen ollut varovasti hiljaa, vaikka tottakai olen miettinyt asiaa. Kun kirjoitin homeopatiasta, jakoi se vahvoja mielipiteitä ja “menetin seuraajia”. Haluan ajatella, että ne seuraajat menettivät minut ja palaavat takaisin toista kautta. Ei kukaan ihminen voi olla jokaisessa asiassa täydellinen suunnannäyttäjä. Pitää myös osata olla vahvasti oma itsensä ja uhmata oikeassa kohtaa, vaikka sitten seuraajiaan.

Aloitin tämän homman itselleni ja teen sitä nykyään täydellä sydämellä myös teille. Kirjoitan, koska nautin siitä. Haluan auttaa osaltani kaikkia yksinäisiä sieluja, jotka etsivät omalla tavallaan hyväksyntää tai paikkaa, jossa he voivat tuntea saapuneensa kotiin. Pina y coco -blogi on kaikkea sitä: hyväksyntää, oikeudenmukaisuutta, vastuuta, valintoja, tasa-arvoa, suorasanaisuutta, terveyttä, rakkautta, toimeentuloa, ymmärrystä ja turvallisuutta.

Jos sä allekirjoitat nämä arvot, tervetuloa mukaan matkaan. Jos et, ei se haittaa, kaikilla ihmisillä on toisilleen jotain opetettavaa!

Lue myös: Blogini kävijämäärät vuonna 2018

Pinja Mitrovitch (2)Piña y coco -blogi somessa FACEBOOK / INSTAGRAM

14 Comments

  1. Pingback: careprost cost
  2. Pingback: albuterol inhaler
  3. Mun mielestä on hyvä pitää mielessä, että kaikkia ei voi miellyttää ja etenkin blogin kanssa on vaan löydettävä se oikea yleisö. Itseä ei ainakaan enää sureta seuraajien lähtö niin kovasti, kun muistaa että jäljellä on ne joita oikeasti kiinnostaa mistä puhun. Hienoa työtä seuraajamäärien kasvatuksessa! ?

    1. Hei!
      Juurikin näin ja en missään nimessä ajatelle, että määrä korvaa laadun. Tämö tulos lähinnä yllätti kahden vuoden bloggaamisen jälkeen ja halusin spekuloida asiaa kriittisemmin. Kiitos paljon ☺️ yst. Pinja