Terveisiä Tel Avivista

Valo tirkistää Airbnb asuntomme ikkunasta. Katto on kalteva ja asunnossa tuoksuu vanilja. Katson kelloa, se on vajaa seitsemän aamulla. Aivan liian aikaista, joten yritän vielä hetkeksi sulkea silmät. Kaspian on eri mieltä ja jatkaa hiljaista mongerrusta, kuin pieni kissanpentu. Myönnyn ja tarjoan tissiä.

Hiukkasen alle 20 astetta ja kello näyttää 11:20. Istun paikalliseen kahvilaan ja tilaan ison kahvin maidolla. Tarjoilija kertoo ystävällisesti, että heillä on vain vegaanista maitoa. Hymyilen. Se sopii paremmin, kuin hyvin. En ole syönyt mitään koko aamuna, mutta ilman kahvia en pärjää. Kahvi maistuu taivaalliselle. Paremmalle, kuin koskaan. Tilanteen kruunaa vaunuissa nukkuva vauva.

Selailen ruokalistaa, mutta nälkä saa odottaa. Ensimmäistä kertaa koko viikkoon, mulla on pakottava halu kirjoittaa. Ja se on varmasti tämä kaupunki, Tel Aviv, joka sykkii yöllä ja päivällä. Jossa on taivaallisen kaunista ja urbaanit vibat, kuten Berliinissä konsaan. Ja minähän rakastan vanhoja taloja ja pieniä putiikkeja. Niitä on täällä jokaisella kadulla.

Tuleekohan Kaspianista reissumies? Saako hän nähdä ja kokea, tuntea hiekan varpaidensa alla? Lämmön ihollaan? Jos jotain haluan hänelle opettaa, olkoon se tämä sanonta, joka ihollenikin on tatuoitu:

“I would rather own little and see the world, than own the world and see little of it.”

-Alexander Sattler

Koen suurta onnellisuutta näistä kaikista mahdollisuuksista, joita elämässäni on. Vapaudesta ja vastuudesta. Kaspianista. Koen olevani hyvin onnekkas ja täysin ansainnut onneni. On rauhallista. Tai pääni sisällä on rauhallista, vaikka vieressäni tehdäänkin katutöitä. En oikeasti edes huomannut porakoneen ääntä aikaisemmin. Ja tämän vuoksi rakastan matkustaa, löydän aina rauhan, paikka paikalta ja kaupunki, kaupungilta.