Ruokamyrkytys vei voimat – Lagos, Portugal

Viimeinen aamu aurinkoisessa Lagosissa! Tää on muuten jännä, miten aurinko löytää tiensä tänne päivä toisensa jälkeen. Valittiin tämä rantsukaupunki meidän tukikohdaksi juurikin sen loistavan sijainnin vuoksi, mutta ilmasto yllätti meidät täysin. Päivällä vastaanottava lämpötila kohenee reippaasti yli kolmeenkymppiin ja illalla laskee hälyttävän alas. Omituista, miten samassa kaupungissa erot voivat olla näin dramaattiset. Merituulet Atlantilta puhaltavat hyytävän kylmää, joten tänne pitää ehdottomasti varata untsika messiin!

Turhan paljon ei kuitenkaan olla Lagosissa hengailtu, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ensimmäisenä päivänä vedettiin kaupungin läpi hikijuoksu, jotta saataisiin tätä viini-treeni symbioosia kurottua. Lisäksi ollaan syöty all-you-can-eat-sushibuffassa, josta saatiin molemmat kevyt ruokamyrkytys. Ollaan vuorotelten juostu vessassa ja käyristelty järkyttävien vatsakipujen kanssa. Dragon -sushi ei siis tällä kertaa toiminut, joten ensikerralla valitsemme tarkemmin. Paikallisten mukaan My Sushi niminen ravintola toimii parhaiten raa’an kalan lähettiläänä.

Eilen illalla kävimme syömässä (lisää) kalaa Mullen’s nimisessa ravintolassa. Kalan hinta oli 13,25€ ja viinilasi 2€ päälle. Ruoka oli ihanan yksinkertaista, palvelu nopeaa ja seuralaiset uusia. Liittäydyimme viereisen pöydän tyttöjen kanssa viinilaseille, kun kuulimme heidän puhuvan Suomea. Meidän neljän hengen tiimi syventyi hetkessä juttelemaan elämän suurista valinnoista ja tätä keskustelua olisi voinut jatkaa loputtomasti. Itse olin kuitenkin niin voimaton, että luovutin ensimmäisenä.

Jos näitä ruokakokemuksia ei lasketa, Lagos on ollut mielestäni symppis minikaupunki. Täällä on helppo liikkua, suhteellisen halpaa ja ihanan erilaista verrattuna Lissaboniin. Tukikohtana tämä toimii loistavasti jos suunnitelmissa on vierailla lähirannoila ja tehdä päivätrippejä muihin kaupunkeihin.

Syömisen ja viinin lipittämisen lisäksi kävimme eilen Sagresissa, Euroopan lounaiskärjessä. Tätä kärkeä kutsutaan myös “end-of-the-world” nimellä. Paikka on rotevan kaunis, tarpeeksi hiljainen ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Sagres on surffaajien paratiisi, jossa komeita surffipoikia on kadut täynnä. Kävimme rannalla nimeltä Praia do Martinhal, joka oli hiljaisin ranta koko lomamme aikana. Tuulista säätä lukuunottamatta, tämä ranta vei sydämeni täysin!

Tänään me ja Matteus tiimihattumme (jotka saimme jazzfestareilta viinipullon kylkijäisinä) suuntaamme takaisin Lissaboniin. Saimme blablacar:in kautta kyytiimme kolme reissaajaa, joten bensakulut ja tiemaksut eivät jää pelkästään meidän konteille. Blablacar on tosiaan app/nettisivu, jonka kautta ihmiset pystyvät jakamaan kimppakyytejä. Tämä on aika kätsyä ja sangen ekologista ja säästää meidänkin matkakassasta tänään 45€!

Muutoin viikonlopun kalenteri näyttää täydeltä, ajattelimme ainakin joogata, katsoa fudista, kuvata tubeen yhteisvideon, ottaa asukuvia, käydä Alfamassa kiertelemässä, syödä vakkari Nepalilaista ja paaaaljon pastel de nataa. Pastel de natan varalle meillä on itseasiassa vähän suurimpiakin suunnitelmia, haha.

Kiinnostaisko sua tietää Portugalin rannikon parhaimmat rannat tai kenties kysyä jotain muuta Portugalista? Kommentoi postaukseen tai laita viestiä instassa, niin vastailen rakkaudella.

<3: Pinja