Rakkautta & reissusuunnitelmia

Ensimmäiset säästöt Alepan työssäkokeilusta veivät Turkin rannoille. Puutarhanhoitajan säästöillä reissattiin Espanjaa. Kaikki säästöt (jos numeroita voi muutaman kuukauden tilillä lepäämisen jälkeen kutsua säästöiksi) olen käyttänyt matkustamiseen. Niin ikään on tyhjentynyt ASP -tilini ja kasvanut opintolainani.

Minulta kysyttiin aikoinaan, miksi matkustan niin paljon. Isovanhempani spekuloivat, etten malta pysyä aloillani. Joskus kyseenalaistin sitä itsekin, mutta aikojen saatossa ymmärsin sen olevan yksi elämäni tarkoituksista. Oikeastaan matkustaminen on ainut tarkoitus, jonka tiedän.

Intohimoa seuraten, opiskelin 3,5 vuotta matkailun liikkeenjohtoa. Koulu tuki älyttömästi vaihto-opiskelemaan ja työharjoitteluihin ulkomaille. Tein kaikki mahdolliset opiskelut reissun päällä ja nostin opintolainaa lentolippuihin. En kadu päivääkään näitä reissuja, mutta restonomin opintolinjaa yhä kyseenalaistan (tästä kuitenkin toiste).

Tänään, perjantaina, yhdestoista päivä toukokuuta hymyilen ulkona paistavalle auringolle. Olen viihtynyt koto-Suomessa muutaman viikon. Tulin Lissabonista itseasiassa tasan kaksi viikkoa sitten. Mihin tämä aika katoaa?Tänä aikana rakas kotimaa on näyttänyt parhaimmat puolensa ja olen ehdottoman rakastunut Helsinkiin.

Liekö syynä se, että ensimmäistä kertaa 3 kesään asun yksin, pienessä keltaisessa kodissani. Fillarini kumit on täytetty ajokuntoon ja kainalossa makaa yksi karvainen takkukasa. Uusi duuni motivoi ja vanha kulkee omalla painollaan. Luottokortti kierre on helvetin hyvin hallussa, mutta samalla olen suhteellisen persaukinen.

Matkustamista en rahatilanteestani huolimatta jättäisi väliin. Fiilisten fillariani ja unelmoin, josko tekisin sen kanssa matkaa kesällä. Haluaisin reissata Panchon kanssa metsäpolkuja ja imeä sieltä kaiken sen kauneuden, mitä luonnolla on meille tarjota. Kotimaassa reissaaminen on kuitenkin kallista ja tähän mennessä olen aina päätynyt ostamaan lennot lämpöön..

Tämän kesän kohokohta on Juhannuksen jälkeen, jolloin suuntaan yksin kohti Budapestiä. Hieman jopa jännittää, sillä mun viimeisin reissu yksin ei mennyt ihan putkeen. Budassa ajattelin pyhittää yhden kokonaisen päivän kirpputoreille. Ostokset tulevat olemaan kuitenkin rajalliset, sillä mun daddy nappaa mut Budasta prätkän kyytiin.

Ajamme läpi Unkarin, aina Novi Sadiin saakka. Täällä vietämme yhden yön, vieraillen vaarin haudalla ja vanhaa kaupunkia ihastellen. Sieltä matka jatkuu Belgradiin, Serbian pääkaupunkiin, jossa viivymme vajaan viikon sukuloiden. Pyrimme perheen kanssa käymään Serbiassa joka vuosi, mutta se ei koko poppoolle ole aina mahdollista. Tämä upea isä-tytär reissu ei olisi tosin toteutuskelpoinen koko perheen voimin.

Mulla on one-way ticket, joten en tiedä mihin tämä reissu jatkuu Belgradista. Any recommendations? Olen selannut skyscanneria halpojen lentojen toivossa, mutta mikään kohde ei ole vielä napannut. Varmaa kuitenkin on, että reissu jatkuu Serbiasta johonkin päin Eurooppaa.

Photos Belgrade, Serbia / July 2017 by @kauriii

Prätkäreissun lisäksi mun reissusuunnitelmat ovat hyvin auki. Kesä jatkuu nykyään pitkälle “syksyyn”, joka mahdollistaa lämpimiä matkoja myös esim. syyskuussa. Teneriffa oli vajaa vuosi sitten ehdoton yllättäjä, jonne tahtoisin takaisin. Nähtäväksi jää!

Matkustelusta puheenollen, tuli mieleeni yhden kundin hauska ” ei kiitos -tekstari” treffien jälkeen. Deitit vietettiin mun luona kokkailemassa ja juomassa viiniä. Kaikki meni suhteellisen putkeen ja ajattelin, että nähdään varmasti toistekin. Seuraavalla kerralla raotan hieman enemmän housujeni vetskaria, ajattelin. Muutama päivä treffien jälkeen sain kuitenkin viestin, että kyseinen jäbä ei halua tavata enää.

Mitä hittoa, ajattelin hämilläni..Onneksi pääsin hautaamaan treffisuunnitelmat tämän kundin kanssa. Hän ei korviensa myöten pidä matkustamisesta ja oli reittänsä pitkin puutunut reissutarinoitani kuunnellessa.

Meistä ei kuulemma voisi koskaan tulla “tämän enempää” (anteeksi, mutta missä vaiheessa miehet miettivät edes näin pitkälle?!) Summa på summa, onneksi hän ei matkusta kanssani lentokoneessa ja kiitorata käy kuumana ihan muille miehille.

<3: Piña