Halpa autonvuokraus Lissabonista

Bom dia!

Mä istun parhaillaan katetun terassin alla Portugalin eteläosassa Lagosissa. Matka tänne oli perinteiseen tapaan yllätyksiä täynnä. Päätettiin viikonloppuna tukka putkella, että lähdetään maanantaina kiertämään rannikkoa autolla. Autonvuokraus ja kaikki siihen liittyvät detailit jäivät sunnuntai yöhön. Lisäksi olimme majapaikkaa vailla ja kuitenkin asenteemme oli täysin luottavainen.

Joskus tämä asennoituminen elämään huvittavaa superisti ja toisinaan ei yhtään. Back in the days ei olisi tullut kuulonkaan, että minä, universumin järjestelmällisin papereiden lajittelija, antautuisin elämän vietäväksi. Onneksi matka on opettanut ja antanut avaimet rentouteen.

Yritimme tosiaan sunnuntaina varata autoa netistä ja saimmekin sähköpostiin vahvistusilmoituksen. Eilen kuitenkin selvisi, että vapaita autoja ei ollutkaan saatavilla. Kuin ihmeen kaupalla, löysimme lähtöaamuna kofeiini vajailla aivoillamme auton, jonka päivähinta 23€ ei päätä huimannut. Vuokrasimme auton ausocar:in kautta, joka oli saanut tasaisesti huonoa ja hyvää palautetta. Paikanpäällä ymmärsimme miksi!

Homma toimii ilmeisesti, kuin paska liukuvoide. Työntekijät voitelevat asiakkaan hihnatyöllä hiljaiseksi ja taputtavat olkapäälle suorituksen päätteeksi. Vakuutuksen saaminen oli nimittäin yksi iso vitsi, mutta onneksi pidimme pintamme. Auto kannattaa aina vakuuttaa maksimiin, sillä esim. toisten tehdessä vahinkoa autolle ei normivakuutus kata sitä. Me pulitimme täysvakuutuksesta 10€/päivä.

Tiimihatut päässä oli aika suunnata kohti Sétubalia, joka sijaitsee Lissabonin turvasatamasta noin tunnin ajomatkan päässä. Tarkemmin ottaen gepsin suuntana oli Praia de Galapinhos. Emme kuitenkaan päässeet kiireisen sesonkikauden vuoksi ajamaan perille asti. Turisteille oli onneksi järjestetty ilmainen kyyti läheiseltä Figueirinha rannalta.

Galapinhos oli yllättäjä! Siellä oli paljon, mutta huomattavasti vähemmän auringonpalvojia kuin viereisillä rannoilla. Vesi oli autuaan turkoosia, viilentävää ja virkistävää. Oikeasti niin upea rantsukohde lähellä Lissabonia! Kun autonvuokraus on alle kolmekymppiä, kannattaa tänne tulla Lissabonin sykkeestä viettämään rentoa rantsupäivää.

Minä kuskina ja Maza kartturina jatkoimme kohti Lagosia, josta olimme yhä vailla petipaikkoja. Halvin vaihtoehto oli yöpyä couchsurfing kautta, eli majoittua ilmaiseksi jonkun “sohvalla”. (Couch=sohva), mutta usein isännät toki tarjoavat pedin ja parhaimmillaan jopa huoneen. Meille tarjottiin caravaania rannalta, ilman suihkua tai vessaa. Idea houkutteli vielä päivällä, mutta hikisen rantapäivän jälkeen kuitenkin kieltäydyimme kauniisti.

Harmittaa, sillä en ole koskaan couchsurfannut. Onko teillä siitä kokemuksia? Kauhutarinoita tai kenties onnellisia loppuja? Meillä kävi hyvä hillomunkki turistikauden ollessa kuumimillaan, kun löysimme budjettiystävällisen majoituksen. Paikan nimi oli sunny house, josta matkaa keskustaan on alle 400m ja hintaa per nuppi tuli 20€/yö. Ei paha! Meillä on lisäksi ihana vihreä terde omalla sisäänkäynnillä.

Tänään päivä vilisi silmissä vaaleanhiekkaisilla rannoilla, jonne oli löytänyt turre jos toinen. Värikkäät auringonvarjot suojasivat palamiselta rivi rivissä ja kanjonien seinämät kaikuivat eri kieliä. Tunsin oloni yber onnelliseksi, niinkuin olen tuntenut järjettömän monta viikkoa. Tuntuu, että elän, hengitän ja tunnen kaiken. Että olen juuri siinä missä pitääkin, enkä missään muualla. On vain jotenkin niin kaunista.

Mitä sulle kuuluu?
<3: Pinja