BLOGI VS VLOGI

Oon purrut mun kynnet lyhyiksi viimeisten tuntien aikana. Teen sitä ainoastaan stressaantuneena tai jännittyneenä. Yritin eilen vajaat kolme tuntia selvittää yhtä videon muokkaukseen liittyvää ongelmaa. Tänään aloitin uudestaan puhtaalta pöydältä, mutta tuntuu, että en vain osaa. Eikä se ole mikään tunne, vaan puhdas fakta!

Kun aloitin bloggaamaan vajaa vuosi sitten, tiesin, että haluan tehdä myös videoita. Itseasissa mä puntaroin pitkään sen kanssa, että aloitanko tuottamaan ensimmäisenä sisältöä youtubeen vai omalle blogialustalle. Päätin silloin kuunnella mun sisäistä ääntä (joka oli viimeiset 5vuotta toistanut mun päässä: blogi, blogi, blogi.) Kuten tiedätte, nyt on tullut sopiva aika ottaa nuo videot blogin kaveriksi.

Voisi kuvitella, että valokuvaus ja videokuvaus olisivat jotenkin symbioosissa. Mutta eivät ne vittu ole! Videoihin uppoaa paljon enemmän aikaa ja editointiin ei riitä (pelkkä) intohimo. Varsinkin nyt alkumetreillä, eli mun “kynsien syönti -ajanjaksolla” editointi vaatii JÄRKYTTÄVÄN paljon aikaa. Eli jos blogin puolella on hiljaisempaa, johtuu se täysin siitä, että keskityn opettelemaan tubemaailmaa.

Tänne ei kuitenkaan olla tultu luovuttamaan, joten vaihtoehto on ainoastaan eteenpäin. Viime postauksessa mainitsin, että aion ostaa uuden kameran. Kerkesin kaupoille ja päädyin Sonyn kompaktikameraan, sillä se soveltuu parhaiten mun vaatimiin vloggaustarpeisiin. Pystyn kuvaamaan sillä näppärästi matkavideoita ja se toimii lisäksi “kakkoskamerana” perus kuvien otossa.

PS: Sain tän tekstin kirjoittamisesta ihmeellistä mielihyvää. Ah, ihana tunne. Tuntuu, että mä osaan jotain! Mikä teitä auttaa jaksamaan kun tekis mieli luovuttaa?

<3: Piña